Worstenbrood met Specerijenzout

Voor 4 personen ( 8 stuks)

Ingrediënten:

  • Voor het deeg:
    • 500 g bloem
    • 7 g droge gist
    • 10 g suiker
    • 10 g zout
    • 300 ml lauwwarme melk
    • 50 g boter (op kamertemperatuur)
  • Voor de vulling:
    • 400 g gehakt (varken of half-om-half)
    • 1 ei
    • 2 el paneermeel
    • 2 tl Evlier Specerijenzout
    • Peper naar smaak
  • Voor het afwerken:
    • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze:

  1. Bereid het deeg:
    • Meng de bloem, gist en suiker in een grote kom.
    • Voeg de lauwwarme melk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
    • Voeg het zout en de zachte boter toe en kneed verder gedurende 10 minuten tot het deeg elastisch en glad is.
    • Dek de kom af met een schone doek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats, tot het in volume verdubbeld is.
  2. Maak de vulling:
    • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, Evlier Specerijenzout, en een snufje peper.
    • Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en rol er worstjes van.
  3. Vorm de worstenbroodjes:
    • Verdeel het gerezen deeg in 8 gelijke stukken en rol ze uit tot rechthoeken.
    • Leg een worstje op elk stukje deeg en vouw het deeg eromheen. Zorg dat de naden goed dicht zijn.
    • Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Laat de broodjes rijzen:
    • Dek de worstenbroodjes af met een schone doek en laat ze 30 minuten rusten.
  5. Afwerken en bakken:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei voor een mooie glans.
    • Bak de worstenbroodjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  6. Serveren:
    • Laat de worstenbroodjes iets afkoelen op een rooster en serveer ze warm. Ideaal voor een lunch, brunch of als snack!

Smakelijk!

Worstenbroodjes