Worstenbrood met Specerijenzout
Voor 4 personen ( 8 stuks)
Ingrediënten:
- Voor het deeg:
- 500 g bloem
- 7 g droge gist
- 10 g suiker
- 10 g zout
- 300 ml lauwwarme melk
- 50 g boter (op kamertemperatuur)
- Voor de vulling:
- 400 g gehakt (varken of half-om-half)
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 2 tl Evlier Specerijenzout
- Peper naar smaak
- Voor het afwerken:
- 1 ei, losgeklopt
Bereidingswijze:
- Bereid het deeg:
- Meng de bloem, gist en suiker in een grote kom.
- Voeg de lauwwarme melk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
- Voeg het zout en de zachte boter toe en kneed verder gedurende 10 minuten tot het deeg elastisch en glad is.
- Dek de kom af met een schone doek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats, tot het in volume verdubbeld is.
- Maak de vulling:
- Meng het gehakt met het ei, paneermeel, Evlier Specerijenzout, en een snufje peper.
- Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en rol er worstjes van.
- Vorm de worstenbroodjes:
- Verdeel het gerezen deeg in 8 gelijke stukken en rol ze uit tot rechthoeken.
- Leg een worstje op elk stukje deeg en vouw het deeg eromheen. Zorg dat de naden goed dicht zijn.
- Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Laat de broodjes rijzen:
- Dek de worstenbroodjes af met een schone doek en laat ze 30 minuten rusten.
- Afwerken en bakken:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei voor een mooie glans.
- Bak de worstenbroodjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Serveren:
- Laat de worstenbroodjes iets afkoelen op een rooster en serveer ze warm. Ideaal voor een lunch, brunch of als snack!
Smakelijk!
