Zalmburger met bieslookmayonaise
Voor 4 personen
Ingrediënten zalmburger:
- 500 g zalm zonder vel en graat
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 g paneermeel
- 1 ei, geklutst
- 25 g Groentemix Evlier
- 10 draaien van de pepermolen
- Optioneel: 4 briochebroodje
Ingrediënten bieslookmayonaise:
- 5 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook
ngrediënten voor de sla:
- Een zakje gewassen kropsla
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
- Vinaigrette of dressing naar keuze
Bereiding Zalmburger:
- Maal de zalm met alle ingrediënten in de keukenmachine tot een grove “deeg”.
- Vorm burgers door ze in een ring te drukken of draai er ballen van en druk deze wat plat.
- Bak de burgers aan beide zijden krokant en gaar ze door in de oven op 180°C voor ongeveer 8 minuten. Laat nog 2 à 3 minuten rusten buiten de oven.
Bereiding Bieslookmayonaise:
- Meng de mayonaise (recept verse mayonaise ook op onze site) met de fijngehakte bieslook. Plaats in een kommetje op tafel.
Bereiding salade:
- Doe de sla in een presenteerschaal.
- Besprenkel met vinaigrette of dressing naar keuze en strooi er de fijngehakte bieslook over.