Zalmburger met bieslookmayonaise

Voor 4 personen

Ingrediënten zalmburger:

  • 500 g zalm zonder vel en graat
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 g paneermeel
  • 1 ei, geklutst
  • 25 g Groentemix Evlier
  • 10 draaien van de pepermolen
  • Optioneel: 4 briochebroodje

Ingrediënten bieslookmayonaise:

  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook

ngrediënten voor de sla:

  • Een zakje gewassen kropsla
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • Vinaigrette of dressing naar keuze

Bereiding Zalmburger:

  • Maal de zalm met alle ingrediënten in de keukenmachine tot een grove “deeg”.
  • Vorm burgers door ze in een ring te drukken of draai er ballen van en druk deze wat plat.
  • Bak de burgers aan beide zijden krokant en gaar ze door in de oven op 180°C voor ongeveer 8 minuten. Laat nog 2 à 3 minuten rusten buiten de oven.

Bereiding Bieslookmayonaise:

  • Meng de mayonaise (recept verse mayonaise ook op onze site) met de fijngehakte bieslook. Plaats in een kommetje op tafel.

Bereiding salade:

  • Doe de sla in een presenteerschaal.
  • Besprenkel met vinaigrette of dressing naar keuze en strooi er de fijngehakte bieslook over.