Zomerse kip lasagne
Geschikt voor 4 personen
Bereidingstijd: 50 min
Ingrediënten:
- 1/3 courgette
- 10 champignons
- 1 wortel
- 400 gr. kipfilet
- 20 basilicumblaadjes
- 16 vellen lasagne
- 250 gr mascarpone
- 2,5 dl. Melk
- 150 gr Gruyère
- Blanke roux
- 1 groentebouillonblokje
- 1 soeplepel tomatenpuree
- Olijfolie
- Evlier Mengeling voor spaghetti
- Evlier Specerijenzout en exotische kip (ook in zakjes verkrijgbaar)
Bereidingswijze:
De groenten in fijne brunoise snijden en zachtjes aanstoven (beetgaar) in olijfolie en kruiden met Specerijenzout van Evlier. De kipfilet in fijne brunoise (blokjes van 1×1 cm) snijden, kruiden met exotische kip van Evlier en kort aanbakken. Melk, tomatenpuree, groentebouillon, en mascarpone aan de kook brengen binden met de roux gruyère toevoegen en afkruiden met mengeling voor spaghetti van Evlier. De saus lichtjes laten afkoelen en vervolgens alles samen mengen. Schotel inwrijven met olijfolie en afwisselend met lasagnevellen, basilicumblaadjes en saus vullen. Bovenaan gruyère enkele blaadjes basilicum en bestrooien met een weinig mengeling voor spaghetti van Evlier. Opwarmen in een oven van 150 ° voor ongeveer 30 minuten in een hetelucht oven. (Hangt van de oven af)
Smakelijk!